A Dentozófia története

A Dentozófia ® fogászati módszer története
A Dentozófia ® , fogászati szimbólika és a fogak bölcsessége, Michel Montaud

A Dentozófia ® vagyis a fogak bölcsessége, Doktor Michel Montaud szájsebész szerint egy kapu, aki mindenekelőtt “egy ember”, ahogy ezt szereti is mondani magáról…

 

« Je porte la Dentosophie à bout de bras car JE SAIS que cette voie est sans limite. Elle
est un tremplin qui nous permet, si on le désire profondément, d’accéder à une dimension
indescriptible »
 
Fogászati szimbólika
A fogaink szerinte a szövetségeseink, mert a fogak egyesével is elmondják és megmutatják nekünk mi az, ami frusztrál minket és mi okozza a szenvedéseinket. A testünk sokszor arra kényszerít bennünket, néhány betegség megnyilvánulásával, hogy  szünetet tartsunk.
Ez a kapcsolat a fogaink és az általános értelemben vett egészségünk között, melyről Doktor Michel Montaud a könyvében ír.

1953-ban, René Soulet a Clermont-Ferrand Egyetem, és André Besombes a Párizsi Egyetem professzorai, létrehozták a “multifunkcionális aktivátort”, ami egy sportos szájvédőnek látszott, de akkor még a fogak lenyomata nélkül. Tulajdonképpen egy dupla csatorna, amelybe ha beleharapunk, akkor fogsorunk beleágyazódik. A Dentozófia ® érzésekre gyakorolt munkájába beletartozik, hogy az aktivátort a páciens
minden este viselje, valamint a napi gyakorlatok elvégzése, mely nemcsak lehetővé teszi az ápolt fogak igazítását, de az általános, a fizikai és a mentális állapotok átalakulását is segíti.

Fizikai változás
Fizikai szinten ez a Dentozófiai kezelés, rendszeresen hat és átneveli az orrlégzést, a szervezetet, a nyelv a szájpadra pozícionálttá válik, mely megfelelő a hangképzéshez és a nyeléshez.
(Lásd cikk: “Votre langue est plus bavarde que ce que vous pensez”.

Einstein nyelv nyújtogatása, a vertikális dimenzióra hatott (az arc magasságára) és a testtartásra (posztúra), a fogak és az állkapocscsontok egymáshoz viszonyított helyzetével párhuzamosan.
De ahogy azt Doktor Montaud szokta mondani: « Mindezen következményeket valami sokkal, de sokkal különlegesebb dolog eredményezi; valami, amely egyenlőre meghaladja többségünk képességeit … » ennek a transzformációnak a létezéséről szól.. « Többé nem lehetünk megelégedve az egyszerű "mechanikus" következményekről beszélni, amely csak a tünetek "törlésével" foglalkozik, következésképpen annak következményeivel valódi nem… »
 
Lenni vagy nem lenni
A felső fogsor fogainak érintkezését az alsó fogsor fogaival, definíció szerint fogászati okklúziónak nevezzük. A kiegyensúlyozott fogszabályozásban való részvétel sokkal több, mint a fogak története, inkább egy belső történet …
A jelenben kell rögzülnie

Célja az alkotás és a formatervezés koncepciójának összehangolása
Életerőnek kell lennie A gondolatok és a cselekedetek egyensúlya, a létezés
A Dentozófia ® (akár az aktivátorral, akár anélkül) lehetővé teszi, a stabil okklúziónak a zökkenőmentes létrejöttét, miközben elkezd egy alapos munkát végezni a tudaton és a test tudatosságán, egy másik önismeret felé haladva.
 
Fogászati okklúzió
Az aktivátor használata más fogászati eszközökkel kombinálva is használható, a fogpótlásokat új magasságban kell elkészíteni, az általános fogászati ​​rehabilitáció során.

A fogorvos együttmûködhet egy oszteopatával vagy egy csontkováccsal is, hogy segítse a testet az elzáródások eltávolításában és az energiaáramlás visszanyerésében. A türelem és a lelkiismeretesség elengedhetetlen.
Ha a Dentozófia ® átalakulást kezdeményez, akkor a beteg magabiztossága és elkötelezettsége által materializálja azt a testében, az életében és mosolyában.